Klanksessies

Wat is een klankschaal?

Een klankschaal is een metalen schaal die, als je hem aanslaat, gaat trillen en een grondtoon en een aantal boventonen produceert. Boventonen zijn tonen die vanzelf opklinken bij een bepaalde trilling. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat geluid en trillingen een genezende werking hebben.

De trilling van verschillende klankschalen werkt als een ontspannende massage voor lichaam en geest. De trillingen werken diep in op het lichaam op verschillende frequenties, waardoor er een innerlijke rust optreedt, dus zowel fysiek als mentaal. Beperkende gedachten, blokkades die je belemmeren om bij je gevoel te komen of (pijn)klachten bijvoorbeeld kunnen verholpen worden. Zo’n sessie wordt ook wel klankbad genoemd.

Hoe werkt  het?

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Water geleidt de trillingen van klankschalen door het lichaam. De trillingen zorgen voor een innerlijke massage. Dit kan tintelingen geven aan (bepaalde delen van) het lichaam. En daardoor ontstaat diepe ontspanning. Hoe meer je in contact staat met je lichaam en geest hoe groter het effect zal zijn. Het klankbad wordt eventueel begeleid met een meditatie zodat je je nog dieper kunt ontspannen.

De meditatie, trillingen en ontspanning kunnen emoties losmaken of herinneringen oproepen. Op deze manier worden blokkades en afvalstoffen op celniveau aangepakt. Het klankbad heeft een helende, zuiverende werking. De trillingen werken door en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Voor wie?

Een klankbad (met begeleide meditatie) is geschikt voor iedereen, voor jong en oud. Een uitzondering vormen mensen met zwaar psychische stoornissen.

Hoe verloopt een klankbad (met begeleide meditatie)?

Je ligt met je ogen dicht op een matje of massagetafel in makkelijk zittende kleding. Schoenen en grove sieraden zijn niet wenselijk. Eventueel kan een dekentje prettig zijn. De klankschalen staan dichtbij en hebben geen vaste plek. De klankschalen worden rustig aangeslagen. Je hoeft alleen maar te ontspannen en de eventuele meditatie te volgen. De sessie is helemaal afgestemd op jou. Er kan gebruikt worden gemaakt van andere instrumenten om lichaam en geest nog meer te prikkelen,  zoals een (oceaan)drum, klankbuizen en windgongs. 

Een klankbad (met begeleide meditatie) voor partners of groepen

Een klankbad (met begeleide meditatie) voor partners op locatie is mogelijk. Meer informatie vind je op de pagina voor partners.

Een klankbad (met begeleide meditatie) voor meerdere personen is op aanvraag mogelijk. Wil je meer weten over een klankbad (met begeleide meditatie) voor groepen, neem dan contact op.

Ervaring van anderen

Gerben: “Pure verwennerij.”

Georgette: “Het klankbad was heerlijk. Ik had een pittige werkdag achter de rug en normaal gesproken ben ik dan ’s avonds erg moe. Na het klankbad had ik weer veel energie. Ik heb heerlijk geslapen en veel gedroomd. Ceyda vertelde al dat er door de trillingen van de klankschalen verwerking van allerlei emoties of gebeurtenissen op gang gebracht kan worden. Dat zal zich wel in mijn dromen hebben geuit. Voor herhaling vatbaar. Het was een hele fijne ervaring.”

Sander: “Het klankbad, begeleid door Ceyda, was een prettige en bijzondere ervaring. Liggend op een matje werd ik meegevoerd door de verschillende trillingen naar een diepere laag in mezelf. Het was een heerlijke sensatie om me aan over te geven en weg te dromen bij de klanken die als golven voorbij kwamen. Na de 90 minuten durende sessie voelde ik me energiek en opgewekt.”

Thea: “Wat een mooie en fijne ervaring heb ik gisterenavond gehad door de klanken als golven door mijn lichaam te voelen stromen.
Het was de eerste keer dat ik bij Ceyda een klankschalensessie kreeg en het verschil met mijn andere ervaringen was groot. Je zou kunnen zeggen dat het dit keer ‘all round’ was. Het heeft me meer gebracht dan ik verwachtte.
Alles werd door Ceyda bij mij thuis tot in de puntjes verzorgd en ze nam de tijd om met haar kennis en intuïtie deze belevenis voor mij heel waardevol te maken.
Het is zeker voor herhaling vatbaar, een echte aanrader voor iedereen die harmonie in zijn leven wil hebben. Ook lijkt het me ideaal om de sfeer in bedrijven een boost te geven.”